Outlook Frontier Markets 2024 - Factsheets ultimo december

Gepubliceerd op 15 januari 2024
Outlook Frontier Markets 2024 - Factsheets ultimo december

​In de afgelopen drie jaar hebben de economieën van de Frontier Markets aanzienlijke uitdagingen gekend. Allereerst was er de impact van de coronapandemie en de daaropvolgende lockdowns. Deze landen misten de uitgebreide monetaire en fiscale steunmaatregelen die in het Westen werden ingezet. 

De oorlog in Oekraïne veroorzaakte vervolgens een inflatiegolf, met als gevolg een sterke stijging van de voedselprijzen. Dit had vooral in landen met lage lonen een negatieve invloed op de consumptie en investeringen. In landen als Nigeria, Egypte, Sri Lanka en Pakistan schoot de inflatie boven de 25% en meerdere landen binnen het investeringsuniversum ervoeren de grootste crisis in twintig jaar.
 
Toch positief rendement
Ondanks deze uitdagingen realiseerde de Frontier Markets Index over de laatste drie jaar een positief rendement van 9,4%. Het TCM Global Frontier High Dividend Fonds deed het nog beter met een totaal rendement van 11,3%. Dit weerspiegelt de veerkracht van deze opkomende landen. Ondanks de huidige problemen in tal van landen lijken beleggers steeds meer oog te hebben voor het toekomstige potentieel. In 2023 steeg het fonds met 7,5% en de verwachting is dat deze positieve trend zich zal voortzetten in 2024, gedreven door hervormingen, hogere economische groei en historisch lage waarderingen.

Outlook Frontier Markets 2024

Klik hier om de volledige Outlook Frontier Markets voor 2024 te lezen.

Meer nieuws over Vietnam, Afrika en het Global Frontier fonds vindt u in de nieuwste factsheets van de aandelenfondsen:

TCM Vietnam High Dividend Equity

TCM Africa High Dividend Equity

TCM Global Frontier High Dividend Equity

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen