Introductie nieuw TCM Emerging fonds

Gepubliceerd op 21 maart 2019
Introductie nieuw TCM Emerging fonds

Op 25 maart 2019 vindt de introductie van een nieuw sub fonds plaats (onder de paraplu TCM Investment Funds Luxemburg), met de naam TCM Global Emerging High Dividend Equity (Luxemburg).

Het nieuwe sub fonds zal investeren in ondernemingen in opkomende markten die consistent een hoger dividend betalen dan het gemiddelde dividendrendement. Het selectie proces kan opgesplitst worden in kwantitatieve en kwalitatieve research. Geselecteerde ondernemingen hebben een hoger rendement op het eigen vermogen, een sterkere balans en een groeiend dividendrendement.
 
Trustus Capital Management B.V. (de Beheerder van het nieuwe fonds) past deze strategie al meer dan 10 jaar toe in Frontier markten. Dit heeft geleid tot outperformance van de relevante benchmarks met gemiddeld een lager risicoprofiel.
 
Het nieuwe fonds wordt niet gelanceerd onder de Nederlandse paraplu structuur. Beleggers die geïnteresseerd zijn in het nieuwe sub fonds kunnen rechtstreeks beleggen in de Luxemburgse UCITS aandelenklassen (via hun eigen bank of broker).
Managing Director van het nieuwe fonds is Novacap Asset Management S.A. in Luxemburg. Het fonds heeft een vergunning van en is goedgekeurd door de Commission de Surveillance du Secteur Financier in Luxemburg.
 
Het prospectus (Engelstalig) kunt u downloaden via de website van Novacap: http://www.novacap-am.com/en/funds.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen