Open-end fonds

Open-end fondsen

Een open-end fonds is een collectieve belegging waarvan het aantal aandelen kan variëren. Het aantal uitstaande aandelen van een open-end fonds staat niet vast (in tegenstelling tot zogenaamde closed-end fondsen).

Uitgifte en inkoop van aandelen van een open-end fonds gebeurt naar aanleiding van vraag en aanbod. Als er per saldo vraag is naar het open-end fonds, worden aandelen uitgegeven. Als er meer aanbod dan vraag is, koopt het fonds aandelen in.

Voordelen Open-end fonds

Het voordeel van een open-end fonds is dat de koers van de aandelen van het fonds in de buurt blijft van de intrinsieke waarde en nauwelijks afhankelijk is van vraag en aanbod op de beurs. De intrinsieke waarde is de totale waarde van alle effecten van het fonds. Met andere woorden, als alle effecten van het fonds tegen de waarde op de beurs verkocht zouden worden, krijg je de intrinsieke waarde.

Omdat bij een closed-end fonds het aantal aandelen vast staat, is de koers van de aandelen van het fonds geheel afhankelijk van vraag en aanbod op de beurs en kan daardoor een behoorlijke afwijking ontstaan ten opzichte van de intrinsieke waarde.

Alle fondsen van TCM Investment Funds zijn open-end fondsen.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen