Morningstar

Morningstar sterren

De TCM hoog dividend aandelenfondsen hebben van Morningstar sterren ratings gekregen op basis van hun performance over de afgelopen 5 jaar (Afrika fonds 10 jaar). Voor ons de bevestiging dat de hoog dividend strategie, zoals die wordt gevoerd voor de Frontier Markets fondsen, haar vruchten afwerpt.

Overzicht sterren per 31 augustus 2023

Hoog dividend aandelen fondsen Morningstar Rating ™  Dividend rendement Frequentie dividend uitkering
TCM Global Frontier High Dividend Equity 2 sterren (5 jaar) 5% per jaar ontvangen dividenden worden herbelegd ipv uitgekeerd
TCM Vietnam High Dividend Equity 4 sterren (5 jaar) 4% per jaar ontvangen dividenden worden herbelegd ipv uitgekeerd
TCM Africa High Dividend Equity 4 sterren (10 jaar) 4% per jaar ontvangen dividenden worden herbelegd ipv uitgekeerd

Morningstar is een onafhankelijke leverancier van informatie over beleggingsfondsen. Onafhankelijk wil zeggen dat Morningstar niet wordt betaald voor een beoordeling. De Morningstar rating is een inzichtelijke manier om de resultaten van verschillende fondsen met elkaar te vergelijken. De rendementen, risico's en kosten om de performance van een fonds te beoordelen worden uitgedrukt in één waarde. De cijfers hebben betrekking op de resultaten in het verleden en zijn niet bedoeld als toekomstverwachting.

Morningstar beoordeelt op een schaal van 1 tot en met 5 het historische rendement van een fonds. Daarbij wordt de fondsprestatie voor risico gecorrigeerd en afgezet tegen de prestaties van vergelijkbare beleggingsfondsen. De beleggingsfondsen die over meerdere jaren, ten opzichte van concurrenten, het beste hebben gepresteerd krijgen 4 of 5 sterren. De minst presterende fondsen krijgen 1 of 2 sterren en de middenmoot staat op 3. Het aantal sterren van een beleggingsfonds wordt door Morningstar berekend via een geautomatiseerd proces. De ratings worden iedere maand opnieuw berekend en toegekend.

Meer informatie vindt u op www.morningstar.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen