Top 5 Frontier Markets: Trustus aan kop met Global Frontier fonds

Gepubliceerd op 13 december 2018
Top 5 Frontier Markets: Trustus aan kop met Global Frontier fonds

Morningstar publiceerde deze week onderstaande analyse van beleggingsfondsen. Het TCM Global Frontier High Dividend Equity fonds, beheerd door Trustus Capital Management is koploper.

De Top-5

In de top 5 van deze week de best presterende fondsen in de categorie Aandelen Frontier Markets (waarvan een distributievergoedingvrije aandelenklasse beschikbaar is in Nederland), waarbij de rangschikking is gebaseerd op het rendement dit jaar tot en met eind november.

Trustus op één

Op de eerste plaats treffen we het frontier markets fonds van de Nederlandse aanbieder Trustus. Het fonds richt zich op aandelen uit frontier markets met een hoog consistent dividendrendement. Het fonds keert tweemaal per jaar dividend uit, waarbij wordt gestreefd naar een jaarlijks dividenduitkering van 5%. Een onderscheidend aspect is de gelijkgewogen weging van de portefeuille, die per eind september 2018 bestaat uit 85 aandelen. Het fonds is per die datum onderwogen in Afrika en Latijns-Amerika, terwijl Azië een forse overweging kent, vooral door een relatief grote positie in Bangladesh en een off-benchmark allocatie naar Pakistan.Dat stelt beleggers echter ook voor het probleem dat dergelijke landen het predikaat frontier verruilen voor emerging en zo uit het universum van beleggers in frontier markets verdwijnen. Daarmee verliezen zij vaak juist de zwaarwegende, meest liquide en best toegankelijke markten.

Klik hier om het volledige artikel van Morningstar te lezen.

Bron: Morningstar

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen