TCM Global Frontier High Dividend Equity Fund genomineerd

Gepubliceerd op 29 januari 2018
TCM Global Frontier High Dividend Equity Fund genomineerd

Het TCM Global Frontier High Dividend Equity Fund is wederom genomineerd. Het fonds, dat wereldwijd belegt in hoog dividend aandelen in Frontier Markets, is genomineerd voor de VWD Cash Fund Awards 2018 in de categorie Equity Emerging Markets.

Met de vwd Diamond rating worden die fondsen beloond die door alle economische cycli heen het beste presteren. Om dit te kunnen beoordelen moet een fonds minimaal 5 jaar bestaan. 
Een belangrijk deel van de rating wordt bepaald door het rendement, zowel het absolute rendement over de afgelopen 5 jaar als de consistentie van het rendement. Naast het rendement is ook het genomen risico van belang. Hiervoor wordt bewust naar de volatiliteit gekeken en wordt geen gebruik gemaakt van voor risico aangepaste returns.
 
Om de prestatie van de fondsbeheerder nog beter te kunnen beoordelen telt ook de alpha, die de fondsbeheerder haalt ten opzichte van fondsen in dezelfde EFCF-categorie, mee als criterium. Als laatste criterium wordt ook rekening gehouden met de mate waarin het fonds aan kapitaalbehoud kon doen. Hiermee wordt verwezen naar de absolute verliezen in maanden waarin het fonds het slechter deed dan de risicovrije rente. De redenering is dat beleggen in een beleggingsfonds niet alleen het risico biedt op het verliezen van je investering, maar ook op minder opbrengst vergeleken met een risico-vrije belegging.
 
Donderdag 8 maart a.s. weten we of het TCM Global Frontier High Dividend Equity Fund wederom wordt beloond voor haar uitstekende risico/rendement karakteristieken!

Klik hier voor de overige genomineerden.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen