Aandelenfondsen

Aandelenfondsen

Een beleggingsfonds brengt beleggers samen. Als u geld investeert in een beleggingsfonds koopt u eigenlijk aandelen in dat beleggingsfonds.

Een aandelenfonds verzamelt vermogen en belegt dit vervolgens in een portefeuille van aandelen. De fondsmanager voegt na aankoop uw geld bij het kapitaal dat al was belegd in het fonds. Dit wordt het fondsvermogen genoemd. De afzonderlijke posities vormen de portefeuille van het fonds.

Als belegger in een beleggingsfonds krijgt u als het ware een gedeelte van de portefeuille. Onafhankelijk van hoeveel u belegt, is uw eigen belegging altijd een miniatuur van de fondsportefeuille.

Waarom aandelenfondsen?

Iedere belegging brengt risico’s met zich mee, met het verschil dat de ene belegging meer risico betekent dan de andere. Bij aandelenfondsen is dit niet anders. Het verschil met individuele beleggingen is dat binnen een aandelenfonds vaak over een breed front spreiding wordt toegepast. Deze spreiding zorgt voor risicodemping binnen het aandelenfonds. Indien meerdere aandelenfondsen in een portefeuille worden opgenomen, zal het totale risico van de portefeuille kleiner zijn dan het risico van een individuele aandelenportefeuille.

Open-end aandelenfonds

De aandelenfondsen van TCM Investment Funds zijn zogenaamde open-end fondsen. Een open-end fonds is een collectieve belegging waarvan het aantal aandelen kan variëren. Als er per saldo vraag is naar het fonds, worden extra aandelen uitgegeven. Als er meer aanbod dan vraag is, koopt het fonds aandelen in.

Hoog-dividend aandelenfondsen

De drie aandelenfondsen van TCM Investment Funds zijn allemaal gericht op het behalen van een hoge dividend inkomstenstroom in combinatie met koersrendement. Dat doel proberen we te behalen door de investeren in een gespreide portefeuille van aandelen in zogenaamde Frontier Markets.

Vind hier meer informatie over onze hoog-dividend aandelen.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws over de fondsen